Betta i mobilen Laddar
hitta bettingsida

Messi är en man som inte behöver någon introduktion. Den världskända fotbollsspelaren är en äkta ikon och någon som många fotbollsentusiaster ser upp till. En intressant punkt att lyfta fram när man talar om Messi – utöver hans utomordentliga framgång – är faktumet att han ser relativt kort ut bredvid andra fotbollsspelare. Det här har fått många att ställa sig frågan: Hur lång är Messi egentligen? 

Så här lång är Messi

Messi har en längd på 169 cm, vilket är några cm under genomsnittet för en man i Sverige. Å andra sidan är det här nära medellängden i Argentina där män i genomsnitt uppmäter 174 cm. Bredvid fotbollsspelare såsom Zlatan med en längd på 195 cm kan Messi dock se ganska kort ut i jämförelse, och det finns en historia bakom Messis längd.

Vid 11 års ålder fick Messi beskedet att han hade en särskild hormonsjukdom som resulterar i att en mindre mängd tillväxthormon bildas än vanligt. Det här satte käppar i hjulet för Messis tillväxt, och det visade sig att hans familj inte hade nog med pengar för att låta honom gå igenom en hormonbehandling. Efter en flytt till Spanien var en ungdomstränare så imponerad av Messis fotbollsförmågor att ett kontrakt skrevs, vilket även ledde till att hans hormonbehandling betalades åt honom.

Fakta kring Messi

Messis framgång är inte någon slump, utan ett resultat av hårt arbete och imponerande fotbollsförmågor. Han har lyckats att ta en lång rad målrekord både i Spanien och inom internationell fotboll. Som om detta inte vore nog har han mottagit ett pris för ”Årets bästa manliga fotbollsspelare i världen” vid sju olika tillfällen. Det är därför fullt förståeligt varför så många påstår att han är världens bästa fotbollsspelare. Inte heller undra på att han är en av de rikaste aktiva spelarna i världen.