Betta i mobilen Laddar

Hitta skytteliga 2023 för olika fotbollsligor – Premier League, Serie A, Allsvenskan m. fl.

Här hittar du information om de mest populära ligorna i fotboll och dess skytteligor i främst Europa. Du hittar även länkar till respektive skytteliga för Premier League, Serie A, Allsvenskan, La Liga, Superettan, MLS samt Bundesliga

skytteliga premier league

Den som är intresserad av fotboll är ofta intresserad av att följa fotbollen i många olika ligor, inte bara den inhemska ligan. På webben är det idag enkelt att streama matcher. Den som vill spela på matchresultat kan också göra det online. Här hos bettaimobilen.nu finns såväl information om olika bettingsidor som länkar till flera bra bettingsidor där det går att spela på fotbollsresultat och skytteligor bland mycket annat.

Skytteliga Premier League 2023

Premier League är den högsta fotbollsligan i England, och vinnaren av denna liga blir därmed också engelska mästare. Att hamna i topp i denna skytteliga är förstås mycket prestigefyllt och något som många strävar efter. 2018/2019 tog Pierre-Emerick Aubameyang, Arsenal hem skytteligan med 22 mål. 2019/2020 var det Jamie Vardy, Leicester City som drog det längsta strået med 23 mål, och för närvarande 2020/2021 är det Mohamed Salah, Liverpool som leder skytteligan med 3 mål. Den som vill hålla koll på skytteligan under pågående säsong, samt hitta tidigare statistik gör det på Premier Leagues officiella sida.

Skytteliga Allsvenskan 2023

För många svenska fotbollsfantaster är det förstås Allsvenskan som är den liga som är allra mest intressant att följa. Detta är den högsta divisionen i Sverige. Divisionen har haft SM-status ända sedan säsongen 1930/31. 2018 var det Paulinho, BK Häcken som blev skytteligavinnare med 20 mål. 2019 avgick Mohamed Buya Turay, Djurgårdens IF med segern med 15 mål. I skrivande stund leder Christoffer Nyman, IFK Norrköping årets skytteliga med 11 mål. Den som vill följa utvecklingen kan göra det på Allsvenskans officiella sida.

Skytteliga Superettan 2023

Superettan väcker också stort intresse bland fotbollsintresserade i Sverige. Detta är näst högsta divisionen här i landet, vilket det varit sedan 2000. 2018 vann Andri Rúnar Bjarnason, Helsingborgs IF skytteligan i denna division med 16 fullträffar och 2019 var det Erik Björndahl, Degerfors IF som tog hem segern med 20 mål. För närvarande leds skytteligan 2020 av Rasmus Wiedesheim-Paul, Halmstads BK. Den som vill hålla fortsatt koll på toppen i skytteligan kan göra det på Superettans officiella hemsida

Skytteliga MLS 2023

MLS, förkortning för Major League Soccer, är högsta divisionen i USA och Kanada. Denna liga får inte fullt lika mycket uppmärksamhet som de europeiska toppligorna, men fler och fler får upp ögonen för ligan. Just nu är det Diego Rossi, LAFC som leder skytteligan med 10 mål. 2019 vann Carlos Vela, LAFC ligan med 34 mål och året dessförinnan var det Josef Martinez, Atlanta som vann med 31 mål. Aktuell skytteliga går alltid att se på MLS hemsida.

Skytteliga La Liga 2023

I Spanien kallas högsta divisionen för La Liga, även om det fullständiga namnet är Primera División av Liga de Fútbol Profesional. Här kämpar kända lag som FC Barcelona och Real Madrid varje år om ligatiteln. För närvarande delas skytteligaledningen av två spelare med två gjorda mål vardera. Det rör sig om Manu Vallejo, Valencia och José Luis Morales, Levante. Hur det utvecklas följer man enklast på La Ligas egen sida. 2019/2020 vann Lionel Messi, Barcelona skytteligan med 25 mål. 2018/2019 vann samma spelare med 36 mål.

Skytteliga Serie A 2023

Italiens högsta division som är en riktig favorit hos många heter Serie A. Divisionen har funnits ända sedan säsongen 1929/1930 och är med andra ord en liga med anor. Säsongen 2020/2021 har i skrivande stund ännu inte påbörjats, och det finns därför ännu ingen ledare av skytteligan. 2019/2020 vann Ciro Immobile, Lazio med 36 mål. Säsongen innan togs segern hem av Fabio Quagliarella, Sampdoria. När ligan drar igång kan aktuell statistik ses på den officiella hemsidan tillhörande Serie A.

Skytteliga Bundesliga 2023

Tysklands högsta fotbollsdivision kallas Bundesliga. Detta är en av Europas allra bästa fotbollsligor, vilket inte vill säga lite. På ligans officiella hemsida går det att ta del av spelarstatistik och skytteligaställning. 2019/2020 vanns denna prestigefyllda skytteliga av Robert Lewandowski, FC Bayern München med 34 mål. Årets säsong drar igång 18 september.

Uppdaterad 2020-10-28